REVIJA BAHA'I JE DOBILA NAGRADO
NEW YORK, 27. oktobra 2005(BWNS)

NEW YORK, 27. oktobra 2005(BWNS) - "ONE COUNTRY" poročila Mednoarodne Skupnosti Bahai' je prejela prestižno nagrado "GRAND AWARD" pri APEX 2005 nagradah za odličnost publiciranja periodičnih poročil predvsem o aktivnostih Skupnost Bahai'i po svetu, ki se nanašajo predvsem na razvoj, mir in svetovni red, človekove pravice in napredovanje žensk. "One Coountry" je prejela nagrado v kategoriji "neprofitnih organizacij in malih pisarn". Podelili so le 100 nagrad v 16ih kategorijah med 5000 sodelujočih, navaja organizator APEXa.
"Počaščeni smo, da smo letos prejeli Grand Award of APEXa,"

pravi Douglas Moore, direktor Pisarne za javno informiranje Mednoarodne Skupnosti Bahai 'in izdajatelj "One Country".
"Na področju neprofitrnih in organizacijskih publikacij je to znak izjemnega priznavanja," pravi Moore.
Letne APEX nagrade spoznzorira Communications Concepts of Springfield iz Virgine, ZDA.
Njihov clij je priznati odličnost v publikacijah, vključno s spletnimi mesti, s strani profesionalnih komunikatorjev.
Nagrada temelji na odličnsti grafičnega oblikovanje, udredniške vsebine in sposobnosti za celotno komunikacijsko odličnost. Sedaj, v njihovem 17. letu je APEX postotpoma prerasla v prestižne nagrade. To leto so na primer uredniki "FOREIGN POLICY MAGAZINE" prejeli 3 nagrade za odličnost, in to dejstvo objavili na svoji spletni strani.
Kot dodatke Grand Award APEX izdaja nagrade za odličnost v 11 glavnih kategorijah, ki so razdeljne na nekaj 109 podkategorijah.
To leto je "One Country, katere urednik je BRAD POKORNY, ravno tako osvojila Nagrado za odličnost v podkategoriji "kolumne in uvodniki" za svoj perspektiven uvodnik z naslovom "Literacy and Development"(pismenost in razvoj), ki je bil obljavljen v aprilsko junijski številki 2004(Volume 16, Issue 1).
"One country" je prejela številne nagrade APEXa v preteklih letih za novice in reportaže, vključno z Grand Award v letu 1991 v kategoriji novic.
"One Country" izhaja četrtletno, angleški izdaji pa so pridružene še francoska, španska, kitajska, nemška in ruska. Angleško izdajo prejema več kot 38 000 ljudi v 180ih državah. Na spletu lahko "One Country" najdete na:
http://www.onecountry.org
ČLANEK NA BWNS >
<<nazaj