Baha'iji v Sloveniji
Inštitut Ruhi
Moralna vzgoja otrok
Duhovna srečanja
Oaza Miru
Medverski dialog
Koledar
Izjave za javnost
 
 
 
 
   

DUHOVNA SREČANJA
Navdih, poživitev, motivacija, namen, smisel – so bistvene sestavine občutka, da je naše življenje na pravi poti, da ga je vredno živeti.

Vendar pa je človek dan za dnem v stiski najti te sestavine. Občutiti in ohraniti pozitiven pogled in ohraniti upanje je vsakodnevni izziv.

Božje besede, pravijo spisi Bahá'í, nam podarijo navdih, poživijo dušo, razveselijo srce in obnovijo občutek smisla.

Bahá'íji doma in v centrih skupnosti organizirajo molitvena srečanja, zato da bi izkoristili te koristi preko molitve in skupnega branja spisov Bahá'í in drugih besedil in da bi ustvarili vzdušje enotnosti in harmonije. Molitev je osrednji element vseh verskih tradicij in ta srečanja poudarjajo njeno univerzalno naravo.

Molitev nam nudi možnost komuniciranja z našim Stvarnikom, črpanja poživljajoče moči božje besede in razmišljanja o in globlje hvaležnosti za naše življenje.

Srečanja so pogosto preprosta in vsebujejo raznolike elemente, tako da so prilagojena vsem udeležencem, ne glede na njihovo versko ozadje. Glasba, hrana in pogovori so pogosto prisotni elementi, a glavni namen je uporabiti moč molitev za spremembo, harmonijo in poživitev.

Za mnoge ta srečanja postanejo osvežujoče zavetje pred neskladnimi in utrudljivimi elementi vsakdanjega življenja. Udeleženci lahko meditirajo o duhovnih principih in pridobijo vpogled v praktično vnašanje principov vsakdanje življenje.