Baha'iji v Sloveniji
Inštitut Ruhi
Moralna vzgoja otrok
Duhovna srečanja
Medverski dialog
Koledar
Izjave za javnost
 
Glej na človeka kot na rudnik bogat z dragulji neprecenljive vrednosti...
 
   

MORALNA VZGOJA OTROK
Sveti spisi Baha’i podajajo velik pomen dobama otroštva in mladosti ter staršem in skupnostim nudijo jasno vodstvo za vzgojo otrok v okolju, ki je skrbno in jasno opredeljeno.

Mlade se vzpodbuja, da razvijejo močan občutek cilja, da opolnomočijo svojo lastno spreminjanje in se jih vodi v prispevanje napredku družbe. Duhovna sposobnost mladih ljudi, temelj za njihovo lastno srečo in občutka dobrobiti, je mogočna sila družbene spremembe.

Bahá'íji verjamejo, da so moralna vzgoja, duhovna vzgoja in vzgoja temelječa na vrednotah bistvenega pomena za razvoj teh sposobnosti.

Zato Bahá'íji sponzorirajo razrede moralne vzgoje za otroke vseh ozadji. V razredih se trudijo razviti bistvene vrednote kot je vednost o Bogu, zanesljivost, poštenost in pravičnost. Njihov cilj je izgraditi močan moralni okvir, ki bo otrokom pomagal doseči odličnost v materialnem, intelektualnem in duhovnem vidiku življenja.

“Glej na človeka kot na rudnik bogat z dragulji neprecenljive vrednosti” je napisal Bahá’u’lláh. “Vzgoja lahko sama povzroči, da razkrije svoje dragulje in omogoči človeštvu, da ima od tega korist.”

V skladu s tem navdihom se Bahá’íji trudijo razkriti te “zaklade”- plemenitost in lepota, ki sta del prirojene narave vsake osebe. Usposabljanje, ki ga nudijo je prepričujoč odgovor na poplavo sporočil, ki promovirajo materializem in zanemarjajo ideale zdrave in uspešne družbe.