Baha'iji v Sloveniji
Inštitut Ruhi
Moralna vzgoja otrok
Duhovna srečanja
Medverski dialog
Koledar
Izjave za javnost
   
 
   

INŠTITUT RUHI
V srcu Bahá’u'lláhjevega Razodetja je moč transformacije, tako posameznika kot družbe.

Transformacija posameznika ni osamljen proces, ni ne asketičen ne popolnoma osredotočen na samoizpolnitev.

V pojmovanju Bahá'í je proces individualnega razvoja in izpolnitve povezan s osredotočanjem lastne energije na izboljšanje človeštva in izpolnjevanje potreb skupnosti in širše družbe..

Molitev in meditacija, lastne duhovne borbe, življenje v skladu z duhovnimi zakoni in nauki, so vsi bistveni elementi izpolnjevanja bistva življenja, a dosežejo svoj transformacijski vliv, kadar so posvečeni služenju.

Zato so Bahá'íji aktivno vključeni v razvoj vednosti, spretnosti in duhovnih uvidov, ki jim omogočajo, da so sposobni cloveški viri in so vitalnega pomena za integrirani proces osebne in družbene transformacije. Trenutno se tako skupno učenje odvija v obliki študijskih krogov -- krajevni, skupni, samo-usmerjajoč proces učenja, ki ga izvajajo Skupnosti Bahá'í po celem svetu. Vsi so dobrodošli v teh krogih, ne glede na njihove ideje in prepričanja.

S tem, ko se učimo o naši duhovni resničnosti in naši individualni vlogi pri napredku družbe, lahko bolje razumemo svoj smisel življenja in način kako izboljšati lastna življenja in življenja tistih okoli nas.

Udeleženci teh tečajev se na primer naučijo kako poučevati vrednote otrokom, kako se vključiti v dobrodelne aktivnosti, kako pomagati in opolnomočiti druge, da neodvisno razišcejo duhovne resnice, kako v popolnosti izraziti svoje videnje in se udejstvovati v služenju širšim potrebam družbe po enotnosti, pravčnosti in enakopravnosti.

Udeleženci študijskih krogov pogosto izkusijo nov občutek smeri v življenju, boljše odnose z družino in prijatelji in ponovno produktivno ocenijo svoje možnosti prispevanja širši skupnosti.