Upravni red vere Baha'i
 
 
 
   
KDO JE 'ABDU'L-BAHA
Že od ranega otroštva je 'Abbas Effendi, Baha'u'llahov najstarejši sin, štirideset let delil trpljenje in izgnanstva z svojim Očetom. Po njegovi smrti si je nadel naziv 'Abdu'l-Baha, kar pomeni ''služabnik Baha''(služabnik Baha'u'llaha). Baha'u'lah ga je v svoji Knjigi Zaveze določil kot edinega razlagalca naukov Baha'i in kot vodjo Vere po svoji smrti.

Baha'i vidijo v 'Abdu'l-Bahaju popolen vzor načina življenja Baha'i. Ko je bil še zapornik v Otomanskem imperiju so ga leta 1898 v Akki obiskali prvi romarji iz zahodnega sveta. Po izpustitvi na svobodo leta 1908 se je odpravil na serijo popotovanj, ki so ga prinesla v Evropo in Ameriko. Tam je promoviral Baha'u'llahovo sporočilo o enotnosti in socialni pravičnosti na cerkvenih zborih, v mirovnih društvih, članom sindikatov, univerzitetam, novinarjem, državnim uradnikom in mnogim drugim.

'Abdu'l-Baha je preminul leta 1921 po tem, ko je utrdil temelje Vere Baha'i in močno povečal njen obseg. Severne sobane Babovega svetišča, kjer je pokopan so kraj romanja za Baha'ije, ki obiščejo svetovni center njihove Vere. V svoji oporoki je 'Abdu'l-Baha vzopstavil upravni red vere Baha'i in določil svojega vnuka Shoghi Effendija za Varuha Vere.