Upravni red vere Baha'i
 
   

UVOD V VERO BAHA'I
Vera Bahá'í je najmlajša izmed svetovnih neodvisnih religij. Bahá'í smatrajo njenega ustanovitelja, Bahá'u'lláha (1817-1892) kot zadnjega v vrsti Božjih poslancev, ki segajo daleč nazaj v čas in zaobjema Abrahama, Mojzesa, Budo, Zoroastra, Kristusa in Mohameda. Osrednja tema Bahá'u'lláhovega sporočila je, da je človeštvo ena sama rasa in da je prišel dan za njeno združitev v eni globalni skupnosti.

Bog, pravi Bahá'u'lláh, je spravil v gibanje sile, ki podirajo tradicionalne ovire ras, družbenih razredov, veroizpovedi in narodnosti, in le te bodo sčasoma dale rojstvo univerzalni civilizaciji. Glavni izziv človeštva, s katerim se moramo soočiti, je sprejetje dejstva njegove enosti in pomoči pri procesu njegove združitve.

Eden od namenov Vere Bahá'í je uresničitev teh idej. Svetovna skupnost približno šestih milijonov Bahá'íjev, ki predstavljajo skoraj vse narode, rase in kulture na tem planetu, deluje na tem, da bi spravili Bahá'u'lláh-ove nauke v prakso. Naša izkušnja bo vir spodbude vsem, ki delijo to vizijo človeštva kot ene družine in Zemlje kot ene domovine.