‘Abdu’l-Bahá (1844-1921) – Popolni Vzornik

V začetku 20. stoletja je bil ‘Abdu’l-Bahá, najstarejši sin Bahá’u’lláhja, skrbnik vere Bahá’í, znan po svojem prizadevanju za družbeno pravico ter ambasador za mednarodni mir.

Pospeševanje enotnosti je temeljno načelo Njegovih naukov, zato je Bahá’u’lláh poskrbel, da Njegove religije ne bi doletela enaka usoda, kot druge, ki so se razdelile v sekte po smrti njihovih utemeljiteljev. V Svojih spisih je vsem zapovedal, naj se obrnejo k Njegovemu najstarejšemu sinu ‘Abdu’l-Baháju, ki je pooblaščeni interpret Njegovih spisov in popolni vzornik duha Vere in njenih naukov.

Po Bahá’u’lláhjevi smrti so izjemne lastnosti ‘Abdu’l-Bahája, Njegovo znanje in Njegovo služenje človeštvu živo prikazovali Bahá’u’lláhjeve nauke v življenju in so prinesli prestiž hitro rastoči skupnosti po svetu.

‘Abdu’l-Bahá je svoj čas posvetil napredovanju vere Svojega očeta in pospeševanju idealov miru in enotnosti. Spodbujal je ustanovitev krajevnih institucij Bahá’í in vodil začetne družbene in ekonomske iniciative. Po Njegovi izpustitvi iz zapora, ki je trajal celo Njegovo življenje, se je ‘Abdu’l-Bahá podal na potovanja, ki so Ga popeljala v Egipt, Evropo in Severno Ameriko. Celo Svoje življenje je na preprost način predstavljal Bahá’u’lláhjeva navodila za duhovno in socialno obnovo družbe.